introductie
Het winkelmandje is leeg
 GEURSELECTIE

Bekijk onze
geurcollecties

ALLE COLLECTIES
BLOEMEN
GREEN & GROEN EN FRIS
WARM & KRUIDIG

...of kies je geur en categorie...

GEURSELECTIE
Shaun McDermott Janet Rhys


Met slechts één product wordt in 1999 Charlotte Rhys opgericht in Zuid-Afrika door zakenpartners Janet Rhys en Shaun McDermott. Het is het begin van een opmerkelijk succesverhaal...

Hun doel is het creëeren van een geraffineerde en luxueuze bad-, body-en lifestylelijn die de beste internationale luxemerken kan evenaren, of zelfs overtreffen. Om het merk een tijdloze en elegante uitstraling te geven vernoemen ze het naar de oma van Janet, de uit Wales afkomstige Charlotte Rhys.

Door hun gezamenlijke ervaring in het luxe segment en McDermott's ervaring als vooraanstaand cosmetisch en pharmaceutisch scheikundige wordt hun streven al snel werkelijkheid. Dankzij toewijding en creativiteit van de oprichters is het merk vandaag de dag uitgegroeid tot Zuid Afrika's nummer één luxe merk.

Charlotte Rhys heeft een eigen fabriek in Kaapstad waar het merendeel van de producten met de hand wordt gemaakt. Hierbij bieden zij werkgelegenheid aan kansarme mensen en bieden hen tevens interne opleidingsmogelijkheden. Verder hebben ze 'green policy' hoog in het vaandel staan, wat betekent dat zij duurzaam produceren, natuurlijke ingrediënten gebruiken en niet op dieren testen.

 

Innovatie is de inspiratie en exclusiviteit de sleutel tot het succes van Charlotte Rhys. Alle producten komen overeen met de kernwaarden: kwaliteit, service en beschikbaarheid.

De formules van Charlotte Rhys zijn samengesteld op basis van de criteria: groen, veilig, efficiënt, duurzaam en fairtrade. Charlotte Rhys streeft ernaar ingrediënten en verpakkingen te gebruiken die milieuvriendelijk zijn, Zuid-Afrikaans en afkomstig van duurzame middelen.
In Nederland wordt Charlotte Rhys aangestuurd door Kim van Adelberg die het merk een aantal jaar geleden in Zuid-Afrika tegenkwam: “In een giftshop in het dorpje Franschhoek ontdekte ik een kast vol prachtige producten van Charlotte Rhys. Ik kocht de handcreme, No.17, en was gelijk verkocht. Wat een heerlijke bijzondere geur! Toen ik het later ook nog in een hotel tegenkwam wist ik, dit mooie merk moet ik naar Nederland halen. “

Eenmaal terug besluit zij haar enthousiasme te bundelen in een plan en stuurt dit naar oprichters Shaun en Janet. Met resultaat. Vandaar dat zij nu importeur voor de Benelux is en ook Nederland, België en Luxemburg kennis kan maken met de duurzame, dierproefvrije en veganistische producten van Charlotte Rhys.Eco Friendly Recyclable Beauty Without Cruelty Vegan Approved

Luxe met een geweten...

Zonder de positie van luxemerk in gevaar te brengen heeft Charlotte Rhys een strikt groen beleid dat de bescherming van natuurlijke bronnen en duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Alle formules en recepturen worden ontwikkeld in de fabriek in Kaapstad met natuurlijke, organische en botanische ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn alle producten dierproefvrij, herkenbaar aan het Beauty Without Cruelty logo.

S5 Box

LoginWelkom terug bij Charlotte Rhys!